Meer info: 06 429 14 500

BRUIDSPLAZA GRONINGEN

Blogs

Laat je inspireren door de mooiste verhalen over de bruidsbeurs, trouwleveranciers, verlovingen en bruiloften.

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. De beste trouwleveranciers willen jullie helpen om deze dag compleet te maken. Maak hier alvast kennis met de mensen achter deze trouwbedrijven en laat je inspireren door andere verlovings- en trouwverhalen. Jullie bruiloft begint bij Bruidsplaza!

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Rianne van About Memories trouwde in het mooie Zuid-Afrika
Rianne van About Memories trouwde in het mooie Zuid-Afrika

Rianne van About Memories trouwde in het mooie Zuid-Afrika

 

Milena van Bruidsplaza-Groningen vroeg mij of ik een gastblog wilde schrijven over mijn bedrijf About Memories en of ik jullie wilde meenemen in mijn eigen bruiloftsverhaal, die plaatsvond in het mooie Zuid-Afrika.

 

 

WAAROM ABOUT MEMORIES?

Mijn naam is Rianne en sinds 2019 ben ik gestart met About Memories. Letterlijk vertaald: 'over herinneringen'. Met veel plezier leg ik als videograaf bruiloften vast. Daarnaast help ik ouders, door hun eigen smartphonemateriaal te editen tot waardevolle familie- of vakantiefilms. Waarom ik dit doe? Omdat ik geloof dat iedereen op een zeker moment wil terugkijken op zijn leven. En dat het juist dan belangrijk is om dierbare momenten te kunnen koesteren en te herinneren. Hoe mooi is het dan wanneer je juist iemand zijn stem, lach en bewegingen kan terughalen door middel van een trouwfilm of familiefilm?

 

 

MIJN EIGEN BRUILOFTSVERHAAL

Begon in 2008. In dat jaar liep ik met mijn vriend stage in Zuid-Afrika. We woonden voor het eerst samen in een piepklein appartement in het bruisende centrum van Kaapstad. We huurden een wit 'bakkie' (Zuid-Afrikaans voor auto) en verkenden ieder weekend de mooie bergen, stranden en dorpjes. Ook leerden we wijn drinken op de mooiste wijnboerderijen. Op een zonnige zondagmiddag, zaten we aan een wijnproeverij op zo'n prachtige wijnboerderij in Stellenbosch. Daar was een groep personeel, druk bezig met het opbouwen van een bruiloft. Het zag er echt geweldig uit. We keken elkaar aan en zeiden: 'als we ooit gaan trouwen, dan doen we het hier. In de rust van Zuid-Afrika (waar men het gezegde hanteert -jullie hebben horloges, wij hebben tijd), in een waanzinnige omgeving, met heerlijke wijnen en vriendelijke mensen.'

 

 

6 JAAR LATER….

En een dochter rijker, kreeg ik 's ochtends de opdracht om onze dochter aan te kleden. Maar onder haar pyjama had ze een romper aan met daarop de tekst: 'mama, wil je met mijn papa trouwen?'. YES! Het ging nu echt gebeuren, we gingen trouwen, maar wel op onze manier. In het land waar we verliefd op waren geworden, Zuid-Afrika.

 

 

VOORBEREIDINGEN.

We informeerden familie en vrienden en regelden alles vanuit Nederland. We hebben heel wat avonden doorgebracht op Google. We waren erg blij met een wedding planner op onze trouwlocatie, die ons hielp met contacten voor de ambtenaar, fotograaf, aankleding, visagiste, muziek e.d. De jurk en het pak kochten we in Nederland en namen we mee in het vliegtuig. De uitnodiging hadden we zelf gemaakt. Een kleine bruiloft, dus we vonden het ook belangrijk om persoonlijke kaarten te versturen. Met paspoorthoezen en wijnglasringen. Ongeveer 1 jaar lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen.

 

 

ONZE BRUILOFT

In februari 2015 vlogen we met een kleine groep van 25 familieleden en vrienden naar Kaapstad. We trouwden op Zorgvliet Wine Estate in Stellenbosch. Onze bruiloft bestond uit 3 dagen en 2 nachten op deze locatie. Het mooie hieraan was dat je met elkaar in een soort 'bubble zat, heel relaxt. Onze gasten hoefden nergens naartoe.

 

blog

DE EERSTE DAG

Begonnen we met een rondleiding en tour door de wijnboerderij, gevolgd door een wijnproeverij en afgesloten met een Zuid Afrikaanse braai. 's avonds hadden we iemand ingehuurd die onze gasten buiten Djembé leerde spelen.

 

 

DE TWEEDE DAG

Onze huwelijksdag begon heel rustig. Veel van onze gasten lagen aan het zwembad en iedereen was rustig aan het voorbereiden. Pas tegen de middag trouwden we buiten in het bijzijn van onze familie en vrienden. Om het huwelijk legitiem te maken, moesten we een gedeelte van de ceremonie laten plaatsvinden 'onder een dak'. Daarom tekenden we onze trouwaktes in een kapel op de locatie. De rest vond buiten plaats. We hadden een proost en taart moment en daarna een shoot. Het diner was op het terras buiten aan een hele lange, prachtig gedekte tafel. Op de achtergrond speelde een fantastische zanger, Jeremy Oliver.

 

blog

DE DERDE DAG

De ochtend na de bruiloft sloten we samen buiten af met een picknick ontbijt en van daaruit gingen al onze gasten hun eigen weg. Op reis door Zuid-Afrika, net als wij. In een camper richting de Nationale Wildparken. Onze bruiloft was echt zoals we hoopten. Klein, maar heel ontspannen en gezellig. En op voor ons de mooiste plek op aarde.

 

 

2020

Heel bijzonder, dat ik nu zelf 5 jaar later in de trouwbranche zit als videograaf. Ik word er echt intens gelukkig van om jullie als bruidspaar een hele dag te mogen vast leggen op film. En om de dag precies vast te leggen zoals die is. Wat ik extra leuk vind aan dit werk, is wanneer ik momenten kan vastleggen, die het bruidspaar niet ziet. Dat ze dit soort momenten pas achteraf in hun trouwfilm zien. Die momenten maken de dag compleet.

Ik maak lange trouwfilms, van 30 minuten. Omdat ik vind dat er zoveel gebeurt op een trouwdag en ik gun het jullie, dat jullie dit allemaal weer opnieuw kunnen herbeleven. Daarom leg ik naast filmbeelden van jullie, ook de voorbereidingen, emotie van familie en vrienden, de speeches, ceremonie en gekke dansjes van de kinderen vast. ⁠Het echte verhaal van jullie trouwdag in een trouwfilm. Dat is waar ik voor wil staan.

Op zijn Zuid-Afrikaans; Dankie vir die lees (bedankt voor het lezen!)

Lieve groet, Rianne

About Memories was één van de Bruidsplaza-Groningen deelnemers in 2019. Wil je meer over haar of haar bedrijf te weten komen? Bekijk dan haar website: www.aboutmemories.nl/

Waarom Bruidsplaza Groningen?

Waarom Bruidsplaza

Al 8 jaar een groot succes!
Een inspiratieplein vol met romantiek
Gratis goodiebags met vele verrassingen
Leuke standhouders met persoonlijke aandacht voor jou

Live Muziek

Unieke locatie met uitzicht op het voetbalveld
Ruim voldoende parkeergelegenheid

 

Kortom: een uniek dagje uit met liefde georganiseerd!
 

Boek direct JE TICKETS

 

 

Bruidsplaza Groningen

 

Organisatie

Organisatie

Milena Yntema-van Lingen
06-42914500

info@bruidsplaza-groningen.nl

 

Plaats

Beurslocatie

Hattricks Lounge FC Groningen
Boumaboulevard 41

Groningen

 

Stel je vraag

Stel je vraag